Gyermekszemészeti vizsgálatok: mikor érdemes magánrendelőhöz fordulni?

gyermekszemészeti magánrendelő

Sajnos, napjainkban nagyon sok gyermek küzd különböző szemészeti problémával, egészen kicsiket is láthatunk szemüveggel. Több olyan probléma is van, amivel már érdemes gyermekszemészeti magánrendelőhöz fordulni. Soha nem szabad elhanyagolni a vizsgálatot, ha azt látjuk, hogy a csemeténk szemecskéivel valami gond van! A Budai Szemészeti Központ ideális hely arra, hogy a szükséges analíziseket elvégeztessük, mert itt igazán korszerű eszközpark áll rendelkezésre.

Ajánlott bejelentkezni például szülés utáni vizsgálatra, ha még 1 hét után sem múlik a szem vörössége, gyulladása, de akkor is, ha szemfelszíni gyulladások, allergiák lépnek fel a gyermeknél. Sokuknál kancsalság jelentkezhet, ebben az esetben szintén érdemes időpontot kérni a szakorvosoktól, a betegség hátterének tisztázása érdekében. Lehetséges ebben a központban akut könnytömlő gyulladásnak a kezelése, tompalátás szűrése, tartósan fennálló könnyezéses panaszok vizsgálata.

A csöppségeket ajánlott szűrővizsgálatra vinni, ha előfordult a családjukban fénytörési hiba vagy kancsalság, esetleg szemészeti tumoros megbetegedés. Amikor otthon, játék közben látásproblémát észlelünk, esetleg a gyermekorvos, védő- vagy óvónő veszi ezt észre, akkor feltétlenül szakorvoshoz kell vinni a kicsit. A budaiszemeszet.hu portálon kérhetünk időpontot, és nagyon rövid időn belül már mehetünk is az analízisre. A weblapon azt is megtudhatjuk, hogy milyen esetekben javasolt a látásvizsgálat 3 éves kor előtt, 4-6 és 4-8 éves korban.

Tanácsos ezeket az információkat megjegyezni, hiszen a gyermekünk szemeinek egészsége múlik rajta, ugyanis nem mindegy, hogy felismerjük-e a tüneteket időben vagy sem. A budapesti szemészeti rendelőben objektív és szubjektív módszerekkel vizsgálják a kicsik látását. Amellett, hogy több műszeres mérést is elvégeznek a szakemberek, játékos feladatok formájában szintén gyűjtenek információt a gyerekek vizuális képességeiről, szemmozgásáról. Egyik vizsgálat sem okoz fájdalmat a gyerkőcöknek, legfeljebb az orvosi környezettől ijedhetnek meg.

nyugdíj előtakarékosság Previous post Nyugdíj előtakarékossági formák: mik a főbb különbségek?
barbie autó Next post Barbie autó is van a kiegészítők között