Vasalótalp tisztítása néhány lépésben

vasalótalp tisztítása

A házimunka kegyetlen dolog tud lenni. Az egyik percben még koncentrálunk és tökéletesen vasaljuk az ingeket, a következőben pedig valami elvonja a figyelmünket és a végén odaégett vasalóval, elszenesedett ruhákkal végezzük. Bár egy tönkrement ruhadarabon nem tudunk segíteni, de a piszkos készüléken igen. Az otthonunkban elég sok mindent találunk, amivel a vasalótalp tisztítása elvégezhető. Sok módszer mítosz és némelyik a készülék károsodásához is vezethet. A különböző megoldások hosszú listáján azonban találunk néhányat, amelyek rendkívül hatékonyak.

A szódabikarbónát nagyon gyakran használják a háztartási készülékek tisztításban, a vasalótalp tisztítása során is ideális, de csak meleg készüléken működik. A szódabikarbónát nedves ruhával vagy szivaccsal kenjünk a szennyezett vasalótalpra. Finoman dörzsöljük, amíg az égési nyom eltűnik. Ezután alaposan tisztítsuk meg a vasalótalpat, hogy ne maradjon rajta maradvány. Ügyeljünk arra, hogy a szóda ne kerüljön a fúvókákba, mert eltömítheti azokat.

Vasalótalp tisztítása – mindig legyünk óvatosak!

Hogyan tisztítsuk meg a megégett vasalót? Az ecet használata bevált módszer, ami biztonságosan eltávolítja a szennyeződéseket, még egy ilyen érzékeny felületről is. Mi a legjobb módja ennek anélkül, hogy bármiben kárt tennénk? A legbiztonságosabb, ha pamut kendővel kenjük be a készüléket. A vasalótalp tisztítása kezdetén dörzsöljük ezzel a meleg felületet, amíg a szennyeződés eltűnik.

Ha végeztünk, töröljük le a maradék anyagot nedves kendővel. Ez a módszer nemcsak a teflon talpú, hanem a kerámia vasalóknál is biztonságos. Az ecet nagyon gyorsan hat, így az egész munka csak néhány percet vesz igénybe. Ha a vasalótalp tisztítása során nagyon makacs szennyeződésekkel szembesülünk, azt a szódabikarbóna és ecet pasztává történő összekeverésével lehet eltávolítani. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat 2 evőkanál szódabikarbóna és 1 evőkanál ecet arányában. Az arányok kulcsfontosságúak. Ha ezeket nem tartjuk be, az anyag erősen habzik és futni kezd.

szőnyegtisztító gép kölcsönzés Previous post A szőnyegtisztító gép kölcsönzés roppant egyszerű
alkalmi cipők Next post Alkalmi cipők a kellemes, de elegáns járásért