Alkalmi cipők a kellemes, de elegáns járásért

alkalmi cipők

A kisgyermekes szülők és gondozók tudják, hogy a lurkók milyen gyorsan kinövik a ruháikat és cipőiket. Ugyanakkor meglepő információ lehet, hogy a gyerekek közel kétharmada túl kicsi lábbelit hord. Noha fontos, hogy minden embernek megfelelő méretű csizmája vagy szandálja legyen, a kényelmes alkalmi cipők még lényegesebbek, amikor a fiatalokról van szó.

A gyerkőcök lábai puha, hajlékony porcokból állnak, amik csak a későbbi tinédzserkorban válnak csontossá. A túl kicsi vagy túl szűk alkalmi cipők hosszútávon befolyásolhatják a csontok növekedését és a lábfejlődést. Ezek szinte teljesen tönkretehetik a kicsik lábát.

Az olyan kisebb kellemetlenségek, mint a hólyagok, nem tűnhetnek túl vészesnek, de a benőtt köröm, a tyúkszem, bőrkeményedés és a fájdalmas nyálkahártya összetettebb problémát is jelezhet. Az egyik súlyosabb lábdeformitás, amit a nem megfelelően illeszkedő lábbeli okozhat, az úgynevezett hallux valgus, ami akkor fordul elő, amikor a nagylábujj elkezd befelé dőlni és duzzadt csomót okoz közvetlenül alatta. Éppen ezért érdemes kényelmes alkalmi cipőket választani.

vasalótalp tisztítása Previous post Vasalótalp tisztítása néhány lépésben
Baumit vödrös glett Next post Baumit vödrös glett a sima falakért