Üvegfestés kicsit másképp a megszokottól

üvegfestés

Az üveg olyan anyag, ami roppant kemény, mégis annyira törékeny, hogy egyesek el sem tudják képzelni, miként lehet azzal, arra és általa dolgozni. Az üvegfestés remekművei a gyönyörű épületek ablakain fenséges látványt nyújtanak. Csodálattal állunk a katedrálisok ablakai előtt, figyelve a napsugarak táncát, ahogy megcsillan a festett üvegfelületen.

Sokan nem is gondolnak bele, hogy az üvegfestés milyen módon történik, mert annyira elvonja a figyelmüket és rabul ejti az érzékszerveiket a temérdek ragyogó szín. A monumentális épületek ablakain lévő ólomüveg kialakítása teljesen más, mint a nemrég született, úgymond modern üvegfestés. Ez a, mondhatni még újnak számító technika másfajta alapanyagot használ az üvegfelületek színezésére.

Alkoholbázisú festékekkel elevenedik meg a kép a felületen, ami vízállóvá szárad, így nem kell égetni, tehát nem szükséges kemence, szemben az ólomüvegnél. Az üvegfestés rekreációs foglalatosság, hiszen, elmélyedve az alkotásban, az elme kitisztul, mert semmi másra nem figyel, csak születendő képre, az árnyalatok játékára.

Oleo Mac láncfűrész Previous post Alapos munkát végez az Oleo Mac láncfűrész
iphone 12 pro tok Next post Gátat képez az ütésektől az iPhone 12 Pro tok