Trifokális műlencse műtét – mit kell róla tudni?

Trifokális műlencse műtét

Sajnos, Magyarországon és világszerte rengeteg személy kénytelen látásjavító szemüveget viselni, az ember szíve összeszorul, amikor egészen kicsi szemüveges gyermeket is lát. A technika és az orvostudomány folyamatos fejlődésének köszönhetően, azonban vannak kiváló módszerek, műtéti beavatkozások, amelyek hozzásegítik az érintetteket ahhoz, hogy végre letehessék a szemüveget. A trifokális műlencsét választók 80%-ának teljesen szükségtelenné válik a szemüveghasználat a jövőben (forrás: drnagymihaly.hu).

Ugyanis a trifokális műlencse olyan továbbfejlesztett multifokális lencse, ami éles kétszemes látást biztosít a távoli, a közép- és a közeli távolságra egyaránt. Rendkívül kényelmes megoldást nyújt, bár a páciensek cirka 20%-nak a monitor előtt, a beavatkozást követően is szüksége lehet szemüvegre. Ez annak tulajdonítható, hogy az agy nem minden esetben alkalmazkodik jól ehhez a köztes fókusztávolsághoz a műlencsével.

Ugyanakkor ezek a páciensek közelre és távolra egyaránt jól fognak látni szemüveg nélkül is, a trifokális műlencse műtét után. A drnagymihaly.hu weboldalon keresztül egyszerűen fel lehet venni a kapcsolatot a szakorvossal és érdemes ezen a szemészeten elvégeztetni az operációt, mert itt a magas tudású doktorok a világon jelenleg elérhető legkorszerűbb műlencséket használják. Általában az 50-ik életévüket betöltött személyeknek ideális a trifokális műlencse műtét, akik olvasáshoz szemüveget használnak, meglehet, hogy már távolra sem látnak jól, valamint megunták a szemüvegviseléssel járó kellemetlenségeket, korlátokat.

Ez a beavatkozás attól függetlenül is elvégezhető, hogy a szemlencsén van-e kezdődő vagy kialakult szürkehályog. Tehát nem szabad belenyugodnunk a látásromlásba, mondván, hogy megöregedtünk, ez az élet rendje, hiszen vannak remek módszerek, amelyekkel megoldhatóak a látásproblémák. Ha Ön is kellemetlen tünetekkel, látásromlással küzd, akkor célszerű minél előbb felkeresnie a doktort a rendelőben, aki biztosan tud segíteni a bajban. Életre szóló éleslátást adhat a trifokális műlencse műtét.

csináld magad ötletek Previous post A csináld magad ötletek fejlesztik a fantáziát
B.Boom kismama farmernadrág Next post Kismama farmer: milyen méretet érdemes választani?