Műanyag kerti bútor tisztítása foltoktól és más szennyeződésektől

műanyag kerti bútor tisztítása

Senki sem szeretne egy koszos fotelben ülni vagy piszkos asztalnál enni a szabadban. A rendszeres karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kültéri bútorzat kifogástalan állapotban maradjon. A legjobb eredmény érdekében, a műanyag kerti bútor tisztítása évente négyszer ajánlott: nyár elején és végén, de a kettő között még néhányszor.

A műanyag kerti bútor tisztítása akkor lesz a leghatékonyabb, ha a makacs foltok esetén ecetbe mártunk egy tiszta rongyot és áttöröljük vele az asztalt, a székeket. Nedves szivacsra szódabikarbónát is szórhatunk, hogy enyhe csiszolószert hozzunk létre, ami eltávolítja a foltokat, de nem karcolja meg a felületeket. Kerüljük a súroló hatású tisztítószereket, amelyek megkarcolják a műanyag kültéri bútorokat.

Lehetséges a műanyag kerti bútor felújítása

Mivel a Nap ereje folyamatosan nő, valószínűleg mindenki előveszi a kültéri foteleket és asztalokat. Sajnos, a nyári színek csillogása ellenére, sokaknak azt kell tapasztalniuk, hogy a székek és az asztal réginek, elhasználódottnak tűnik. A Nap és az időjárás hatására egyszerűen megsárgulnak és elvesztik az eredeti árnyalatukat.

Ahelyett, hogy kicserélné, a műanyag kerti bútor felújítása lesz a gazdaságosabb opció. A barkácsáruházakban speciális műanyag festéket lehet vásárolni erre a célra. Fő előnyük, hogy nem igényelnek alapréteget, vagyis közvetlenül a bútorra kenhetőek. A műanyag kerti bútor felújítása során vigye fel a festéket egy kis hengerrel vagy rövidszőrű ecsettel, majd hagyja megszáradni a gyártó ajánlása szerint, mielőtt a második réteget is felvinné.

A levéltetű ellen házilag vízzel is felléphetünk

Számos módja van a növényekre káros rovarok elleni védekezésnek anélkül, hogy veszélyes vegyszereket használnánk a kertben. A levéltetű ellen házilag könnyen tehetünk vízzel vagy permetszerekkel. A levéltetvek gyorsan szaporodnak, ezért a teljes felszámolásukhoz több módszer kombinációjára, valamint többszöri erőfeszítésre lehet szükség.

Legyünk kitartóak és türelmesek, mert lehet, hogy egy kis időbe telik majd, amíg eredményeket látunk. A levéltetű ellen házilag egy kerti slagból érkező erős vízsugárral is tehetünk. Ez a módszer a szezon elején a leghatékonyabb, mielőtt a fertőzés teljesen elhatalmasodna. Fiatalabb vagy érzékenyebb növényeknél nem biztos, hogy jó választás, de jól működik azokon a kultúrákon, ahol nagyobb víznyomást használhatunk.

MDF lap festése – fontos a felület előkészítése

A közepes sűrűségű farostlemez egy építőelem, amit olyan otthoni tárgyakhoz használnak, mint a konyhaszekrények, könyvespolcok, beltéri ajtók és éjjeliszekrények. Mivel oly sokféle célra alkalmazható, a belőle készült szekrények és bútorok idővel elhasználódnak, koszos vagy elavult kinézetűvé válnak. Az MDF lap festése azonban néhány óvatos lépés betartásával megvalósítható.

Ahhoz, hogy a festésnél sima bevonatot kapjunk, enyhén le kell csiszolni a lapot. Ezután az MDF lap festése előtt alapozóval tömítsük a felületen található réseket, hogy biztosítsuk annak simaságát. Még ha vadonatúj szekrényeket, polcokat és bútorokat készítünk MDF-ből, akkor is ugyanazt az eljárást kell használni, ami professzionális kivitelezést eredményez, felesleges költségek nélkül.

autóklíma töltés Dunaújváros Previous post Autóklíma töltés Dunaújvárosban
sebkezelés Next post Sebkezelés lépésről lépésre