Sebkezelés lépésről lépésre

sebkezelés

A teljes gyógyulásban hatalmas szerepet játszik. A sebkezelés kiemelt fontosságú, hiszen, ha ne fordít rá elegendő figyelmet erre, akkor komolyabb problémák alakulhatnak ki, amelyeket általában fertőzés idéz elő. Az első lépés nem más, mint a tisztítás.

A sérülés helyét mindenképpen meg kell szabadítani a szennyeződésektől és a különböző kórokozóktól. A következő fázis a fertőtlenítés. Ezt általában antiszeptikus oldatokkal vagy kenőcsökkel oldják meg. Azokat a baktériumokat is eltávolítják, amelyek a felületi tisztítás során megbújtak a sebben.

A sebkezelés ezután a lezárással folytatódik. Erre a célra, a sérülés helyének méretétől és mélységétől függően, ragtapaszt vagy kötszert használnak. Ezek védelmet garantálnak a külső szennyeződésekkel szemben és csökkentik a hegesedés kialakulásának az esélyét.

A gondozásról és a rendszeres ellenőrzésről nem szabad megfeledkezni a gyógyulási időszakban. Érdemes tudni, hogy a sebkezelés sokkal eredményesebb lesz, ha mindig a kellő időben történik a fertőtlenítés és a kötszer cseréje.

műanyag kerti bútor tisztítása Previous post Műanyag kerti bútor tisztítása foltoktól és más szennyeződésektől
telitalpú szandál Next post A telitalpú szandál rendkívül nőies