Mikor hívjunk gázkazán szerelőt?

gázkazán szerelő

A gázkazánnak a szerelésekor első számú szabály, hogy ne mi próbáljuk megjavítani! A második fontos szabály pedig az, hogy hívjunk olyan képzett gázkazán szerelő szakembert, aki garantáltan felülkerekedik az adott problémán a gázfűtéses rendszerrel kapcsolatban. A FűtésRevital ebből a szempontból teljeskörű szolgáltatást kínál, amiket minden alkalommal kitűnő gázkazán szerelő szakemberek végeznek. De mégis milyen okból igényelhetjük ezeket a szolgáltatásokat? Például, ha javítási munkálatokra van szükség, de az új kazán beüzemelését sem szabad akárkire rábízni.

A kazán védelme és tisztítása szintén lényeges a biztonságos működést illetően. A megfelelő teljesítmény tekintetében érdemes időnként a hőcserélők koromtalanítását is elvégezni, ami szintén a gázkazán szerelő feladatkörébe tartozik. A rendszeres karbantartásra azért van szükség, mert a kazán vízzel érintkező alkatrészeinek elhanyagolása esetén meghibásodás léphet fel. Általában ez az oka annak, hogy végül gázkazán szerelőt kell hívni.

Fűtésrendszer tisztítás többféle módon

Ha úgy tapasztaljuk, hogy gyenge a fűtésteljesítmény, akkor a hibát nem feltétlenül a gázkazán meghibásodása okozza. Megeshet, hogy a vezetékekben felgyülemlett lerakódások nem engedik a megfelelő módon áramolni a meleg vizet. Ebben az esetben célszerű a vegyszeres fűtésrendszer tisztítás alkalmazása, ami akár 15-60%-al hatékonyabbá teheti a rendszert, ezzel javítva a hőleadást. A tisztítás elsődleges célja az eredeti állapothoz közeli fűtésteljesítmény elérése.

Az akadálymentes keringtetéssel érhető el a legjobb eredmény. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha eltávolításra kerülnek a lerakódott szennyeződések. A fűtésrendszer tisztítása egy nagynyomású mosógép csatlakoztatásával történik. Ezt követően kétfajta módszer kivitelezése lehetséges, a probléma nagyságától függően. Az impulzusos variáns során a csövek és a radiátorok kerülnek tisztításra, míg a vegyszeres esetében lehetséges a gázkazán hőcserélő savazása is, a csövek és a radiátorok tisztítása mellett.

Dyson porszívó Previous post Magas teljesítményt nyújt a Dyson porszívó
blokknyomtató Next post A blokknyomtató gyorsabbá teszi a kiszolgálást