A blokknyomtató gyorsabbá teszi a kiszolgálást

blokknyomtató

Ezt a fantasztikus készüléket számlák nyomtatásár alkalmazzák. A blokknyomtató képes részletes iratot előállítani, amely nagyon jól jön a pénztárgépeknél. Léteznek olyan típusok, amelyekbe nem törölhető memóriát is építettek. Az efféle eszközök minden tekintetben megfelelnek a NAV előírásainak a bizonylatok tekintetében. Az ilyen POS nyomtató nagyon elterjedt. Gyakran használják élelmiszerüzletekben, benzinkutakon, különböző jegyárusító helyeken és más nagy forgalmú üzletekben. A fiskális memória nélküli típusokat leginkább vendéglátói területeken alkalmazzák.

A blokknyomtató megkönnyíti a vendégek dolgát azáltal, hogy részletes tájékoztató számlát kapnak. A konyhában dolgozó személyeknek is ilyen eszközzel nyomtatják az aktuális rendelési listát. Igénybevétele felgyorsítja és könnyebbé teszi a vendégek kiszolgálását, emellett csökkenti a kiadásokat. A blokknyomtató az egyszerű pénztárgépeknél háromszor-négyszer gyorsabb sebességgel készíti el a bizonylatokat. A hagyományos variációknál lényegesen kevesebb papírt használ fel.

A termék megvásárlása előtt érdemes néhány dolgot figyelembe venni, azaz jobban megismerni a készülék típusait. A számlanyomtató berendezések két fő csoportra oszthatók. Az üzletekben mátrix és hőnyomtató egyaránt kapható. Mindkét változatnak megvan a maga előnye. A hőnyomtató rendkívül csendes, emellett óriási sebességgel végzi a dolgát, vagyis állítja elő a kellő dokumentumokat. A kivitelezéskor nem festéket, hanem elszíneződő thermo papírt használ. A legtöbb variációja képes a memóriájában céges logókat, képeket is tárolni.

Az efféle számlanyomtató további előnye, hogy kevés mozgó alkatrészt tartalmaz, ebből kifolyólag ritkán hibásodik meg. Ennek köszönhetően a fenntartási költségek minimálisnak nevezhetők. A mátrix típus festékkazettákat használ a blokkok előállításakor. Általában két színt alkalmaz a pirosat és a feketét. Ez a számlanyomtató nem szabványos körülmények között is kiválóan működik. A fenntartási költsége valamivel magasabb az előbb említett változatnál, azonban a kedvezőbb beszerzési ára ezt ellensúlyozza.

gázkazán szerelő Previous post Mikor hívjunk gázkazán szerelőt?
költöztetés Budapest Next post Gyors költöztetés Budapest szerte bárhová