Kiváló potenciállal bír a monokristályos napelem

monokristályos napelem

Az energiatermelés manapság már nemcsak nagyteljesítményű erőművekben képzelhető el, hanem odahaza ugyanúgy. Már több évtizede használnak egyedi megoldásokat a napsugárzás erejének kiaknázására. A fényenergia monokristályos napelem segítségével átalakítható elektromos árammá. A nagytisztaságú szilícium cellákból felépülő rendszerbe a belépő fotonok kiütik az elektronokat és azok áramlásával létrejön az elektromosság.

Természetesen az, hogy mekkora teljesítménnyel fog működni egy adott monokristályos napelem, több mindentől függ. A termék kapacitása ebből a szempontból az első fontos paraméter, de a megfelelő dőlésszög, a sugárzás mértéke, a levegő tisztasága mind meghatározó.

A stabil tartást nyújtó alumíniumkeret révén, a felszerelés többnyire egyszerűen elvégezhető feladat. A hatékonyságot még tovább növeli, ha az átalakítás hatásfoka magas, mivel a keletkező egyenfeszültséget többnyire váltóárammá kell konvertálni használat előtt. A monokristályos napelem potenciálja azonban olykor direktben is kiaknázható, mert némelyik berendezés képes erre is.

bébikomp Previous post Bébikomppal biztonságos a közlekedés a házban
nővér ruha Next post Alakot kihangsúlyozó nővér ruha