A Sola vízmértékek titka a minőség

Sola vízmérték

Talán az egyik legősibb feladat a kőműveseknek, hogy megtalálják a vízszintes felületet. A Sola vízmérték a legősibb módszert használva ma is remek megoldás erre a problémára. Első ránézésre, az elektromos, szuper kütyük világában hihetetlennek tűnhet az eszköz egyszerű felépítése.

A folyadékban úszó apró buborék, vagyis a gáznemű anyag könnyebb fajsúlyú a folyékonynál és mindig felfelé igyekszik elmozdulni. Viszont, ha a folyadék vízszintes, a buborék egyszerűen szólva nem tudja merre induljon el és középen marad. Ennyire egyszerű a dolog és a Sola vízmértékek sem bonyolultabbak.

A közeg persze nem egyszerűen színezett víz, hiszen a hőtágulást, szivárgást és a fagyást jó elkerülni. A Sola vízmérték lelke mégsem ez, hanem a precizitás. Igen, egy ilyen egyszerű szerszámot el lehet rontani, ha gyatra a minősége. A gázbuborék mindig a fizika törvényeinek fog engedelmeskedni, viszont a jelölések és a léc oldalainak pontosságáért már a gyártó felel. A Sola vízmérték névadója és egyben gyártója egy osztrák cég, ami már 29 országban jelen van, közöttük Németország, Svájc, USA és persze Magyarország.

A családi vállalkozás 1949-ben kezdte el a különböző lehúzó lécek, vízmértékek, mérőszerszámok gyártását. A német precizitás a kezdetektől fogva a mai napig jellemzi a céget. A termékek több mint 75%-a ma is az osztrák Götzis városában készül, ahol saját fejlesztőrészlegük is dolgozik. A Sola vízmértékek minőségéért is számos saját innovációjuk felel, ilyen például az ultrahangos forrasztással lezárt folyadékkapszula.

gyógypapucs Previous post A gyógypapucs megvédi a fáradt lábat
Pandora karkötő Next post A Pandora karkötők szó szerint varázslatosak