Mennyi időt alatt hat a McKenzie gyógytorna?

Gyógytornászom gyógytorna rendelő

A McKenzie torna, aminek a hivatalos neve Mechanikai Diagnózis és Terápia, egy nemzetközileg elismert módszer, aminek a legfőbb szerepe a végtagok és gerinc fájdalmának vizsgálata és kezelése. A Gyógytornászom gyógytorna rendelő szerint „a panaszok már az első terápiás alkalom után legalább észrevehetően, de kiváltó ok függvényében akár lényegesen is enyhülhetnek”.

Mennyi időt alatt hat a McKenzie gyógytorna? Természetesen ez rengeteg mindentől függ: a fájdalom milyenségétől, az érintett fájdalmi ponttól, az illető személytől és felépítésétől és persze a torna gyakoriságától. Pontos választ csakis egy szakember tud adni. Aki hosszútávon arra törekszik, hogy terapeuta nélkül is hatékonyan tudjon tornázni, jól teszi, ha a McKenzie torna alapgyakorlatait hetente többször is elvégzi.

A legtöbbször egy személyre szabott, célzott edzési eljárásról van szó, ami képes lehet megszüntetni a gerincet érintő fájdalmakat. Főként gerincsérv esetén javasolt terápiás módszer, de hatékony a végtagi fájdalmak kezelésében is. Habár tény, hogy a gyógytorna alapjaira épül, ennél sokkal komplexebb az egész.

A sablonos tornagyakorlatok, mozdulatok ismétlésszám-központú, monoton végzése helyett, az egyénre szabott, egyedi tüneteknek megfelelő, terapeuta állandó kontrollja mellett végzett, mozgás általi mozgásszervi állapotjavításra fókuszál. A lényeg a precizitáson, a gyakorlatok lassú kivitelezésén van, amihez társul a páciens és a terapeuta együttműködése.

Csakis így lehet megismerni a hogy milyen mozdulatsorok, pontos gyakorlatok szükségesek, hogy a fájdalom alább hagyjon és a testhelyzet ismét visszakapja az eredeti formáját. Az alapos vizsgálást követően, majd a jótékony hatású testhelyzetekben végzett, adott mozgások hatására a különféle kellemetlenségek az első terápiás módszer után csökkennek.

A kiváltó ok függvényében akár lényegesen is enyhülhetnek. A pozitív változásokat előidéző mozgásokból a McKenzie terapeuta által összeállított konkrét tornagyakorlat sor pedig már otthon is nyugodtan végezhető. Pontosan ez adja a torna és edzésterv sikerességét, hogy már otthon is elvégezhetők ezek egy idő után.

kutyás szállás Balaton Previous post Kutyás szállás Balaton közkedvelt részein
vízszerelő Next post Fontos a jó vízszerelő megtalálása