Memória játék az agy fejlesztésére

memória játék

Egyre több kreatív, figyelmet és koncentrációt lekötő foglalkozást találnak ki, amelyek mind rendesen igénybe veszik az ember agyát. Ebbe a kategóriába tartozik a memória játék is, hiszen itt fontos az idő, gyorsaság, összpontosítás, éberség egyaránt.

Az áruházak polcain ugyancsak megtalálhatóak a gyermekeknek és felnőtteknek készült változatok, sokszor színes lapokkal, kövekkel, kockákkal kiegészítve. Az egyik kedvelt példány a Cortex memória játék, ami már 8 éves kortól jászható 2, de akár 6 személy által is.

Előnye, hogy 15-20 perc alatt lebonyolítható egy parti, így nem válik unalmassá és fárasztóvá sem. Fejleszti a emlékezőképességet, a megfigyelést, a térlátást, tapintást, ugyanakkor a logikus gondolkozás is szükséges ahhoz, ha valaki nyerni szeretne.

A doboz összesen 90 darab kártyát foglal magába, amelyek mindegyike többek között sokszínű ábrát, állatokat, szavakat foglal magába. A memória játék kicsiket és nagyokat egyaránt ösztönöz és motivál, izgalmas perceket szerezve az egész családnak.

merida kerékpárok Previous post Merida kerékpárok az egész családnak
akkumulátoros fűnyíró Next post Roppant hatékony az akkumulátoros fűnyíró