Memória játék az agy fejlesztésére

memória játék

Egyre több kreatív, figyelmet és koncentrációt lekötő foglalkozást találnak ki, amelyek mind rendesen igénybe veszik az ember agyát. Ebbe a kategóriába tartozik a memória játék is, hiszen itt fontos az idő, gyorsaság, összpontosítás, éberség egyaránt.

Az áruházak polcain ugyancsak megtalálhatóak a gyermekeknek és felnőtteknek készült változatok, sokszor színes lapokkal, kövekkel, kockákkal kiegészítve. Az egyik kedvelt példány a Cortex memória játék, ami már 8 éves kortól jászható 2, de akár 6 személy által is.

Előnye, hogy 15-20 perc alatt lebonyolítható egy parti, így nem válik unalmassá és fárasztóvá sem. Fejleszti a emlékezőképességet, a megfigyelést, a térlátást, tapintást, ugyanakkor a logikus gondolkozás is szükséges ahhoz, ha valaki nyerni szeretne.

A doboz összesen 90 darab kártyát foglal magába, amelyek mindegyike többek között sokszínű ábrát, állatokat, szavakat foglal magába. A memória játék kicsiket és nagyokat egyaránt ösztönöz és motivál, izgalmas perceket szerezve az egész családnak.