Könnyen kezelhető tejhabosítók

tejhabosítók

A tapasztalt kávémesterek tisztában vannak vele, hogy a tej felhabosításának tudása jelentheti a különbséget a nagyszerű és a csalódást okozó fekete között. A tej akkor habosodik fel, ha levegő kerül hozzá. Minél több levegő kerül a tejbe, annál sűrűbb lesz a hab.

Ennek a folyamatnak különböző módjai vannak, amit a kézi tejhabosítók és az automata gépek tehetnek egyszerűbbé. A tejhabosítás tudományának megtanulásakor fontos, hogy a megfelelő mennyiségű tejet használjunk. Hogy mennyi tejet kell használni, az italtól és a felhasznált tejhabosítók kapacitásától függ.

A tapasztalt baristák elvárják, hogy a tej térfogata megduplázódjon, amikor felhabosítják, ezért a habosítót nem szabad a felénél jobban megtölteni.

A művelet megtanulásának egyik lehetősége egy önálló készülék, amit közvetlenül az eszpresszógéphez lehet csatlakoztatni. Ezt a problémamentes lehetőséget használva, csak a tejet kell a tejhabosítóba önteni és azt az eszpresszógépbe dugni. Ezután a felhasználók kiválasztják a kívánt ital típusát.

babkrém Previous post Kiadós és fehérjedús a babkrém
plüss játék Next post Hűséges társ a plüss játék