Fejvédelem meghatározott alkalmazási területekre

fejvédelem

A védősisakok olyan egyéni eszközök, amelyek megvédik a munkavállalók fejét a leeső vagy repülő tárgyaktól, áramütésektől, égési sérülésektől. Az építőiparban vagy a bányászatban fontos a megfelelő típusú fejvédelem használata. A sisak kiválasztásakor bizonyos tényezőket figyelembe kell venni. Először is meg kell határozni, hogy milyen munkához van szükség rájuk, milyen problémák és kockázatok merülhetnek fel a munkavégzés során.

A sisak védelmi foka az elvégzendő tevékenységtől függően változik. Például egy építőipari sisak nem használható erdészeti munkákhoz, mert nem nyújt maximális védelmet. A kiválasztandó fejvédelem típusa a munka balesetveszélyes jellegétől is függ. Ezért készülnek ultraibolya ellenállással, állpánttal, hallásvédelemmel vagy hűtőrendszerrel ellátott változatok.

A választásnál figyelembe kell venni a munkavállaló fejének körfogatát és a sisak használatának kényelmét is. Azt sem árt tudni, hogy a dolgozó mennyi ideig fogja viselni a fejvédelem eszközét. Rövid távú viseléshez a legjobb az építőipari sisak, mivel könnyen fel- és levehető.

színes csaptelep Previous post Milyen csaptelepet érdemes választani gránit mosogatóhoz?
távirányítós fűnyíró Next post A távirányítós fűnyíró a tereprendezés bajnoka