Az Ouzo sokak kedvence

ouzo

Ez a különleges, ánizzsal ízesített ital generációkon keresztül töretlen népszerűséget élvez nemcsak Görögországban, de szerte a világon. Az Ouzo mélyen gyökerezik a görög kultúrában és hagyományokban.

A fogyasztása szerves része az életnek, hiszen az összejöveteleken, az ünnepeken és a hétköznapokon egyaránt az asztalra kerülhet. A legtöbben nemcsak az íze miatt szeretik, hanem azért is, mert együtt jár az összetartozás és a közösségi élmények érzetével.

Az Ouzo készítésének első fázisa nem más, mint a desztillálás, ami után adagolják hozzá az ánizst és egyéb fűszereket, mint például a koriandert vagy a fahéjt. A keveréket újra desztillálják, így az ízanyagok teljesen összekeverednek az alkohollal.

A végtermék egy tiszta, karakteres ital, aminek az alkoholtartalma 37,5% és 50% között mozog. Érdekességként meg kell említeni, hogy vízzel keverve az átlátszó folyadék zavarossá, vagyis tejszerűvé válik. Az Ouzo felszolgálása leggyakrabban hűtve, egy keskeny, magas pohárban történik, sőt, sokszor jég is kerül bele.

táska Previous post Milyen az ideális táska?
háromjáratú motoros szelep Next post A háromjáratú motoros szelep rövid bemutatása