Az izomlazító készítmény legelterjedtebb fajtái

izomlazító

Sokaknak ismerős az izomgörcs és az izomláz okozta kellemetlen érzés. Sokszor nem csupán egy kiadós edzés után lehet megtapasztalni ezeket, hanem egy rossz mozdulatsort követően is. A baj megoldásában az izomlazító segíthet. Hogyan kell ezt használni? A különféle készítmények többféleképpen is kifejthetik a hatásukat.

Kedveltek például a vény nélkül kapható hűsító vagy melegítő krémek, a szájon át bevehető szerek, a természetes alapanyagokra épülő illóolajok, illetve sokszor csakis az orvos által felírt, az izmokat érintő krónikus fájdalmat enyhítő gyógyszerek jelenthetik a a kiutat. A vény nélkül kapható izomlazító az izomfájdalom kezelésére alkalmas.

Ha valaki meghúzza a derekát, elaludta a nyakát, akkor nyugodtan választhatja ezt. Az, hogy a vény nélküli izomlazító változatok közül krémet vagy szájon át bevehető tablettát választ az ember, az végső soron saját, a preferenciára alapuló döntés. Nyilván a kérdésben nyugodtan kikérhető egy szakorvos vagy épp a patikus véleménye.

A fájdalom helyétől, a használat időtartamától vagy a mellékhatásoktól függően változhat, melyik működhet hatékonyabban. Azt mondjuk érdemes megjegyezni, hogy akkut izomfájdalmak és izommerevség fellépése esetén általában a helyi hatású, krém állagú izomlazító a befutó, ugyanis ez direkt a fájdalom helyén fejti ki a hatását.

A gyorsan ható fájdalomcsillapító tapasz

Sokan döntenek a különféle tapaszok mellett is, amelyek a fájdalom enyhítésére szolgálnak. A különféle hatóanyagokkal rendelkező fájdalomcsillapító tapasz több méretben kapható, flexibilis kialakítású eszköz. A transdermalis eszközöket az ép bőrfelületen használják annak érdekében, hogy a hatóanyagokat a bőrön keresztül juttassák a keringésbe.

A fájdalomcsillapító tapasz egyik legfontosabb előnye, hogy az ebben található hatóanyagok adott időn belül, adott sebességgel válnak szabaddá, így a bőr hámrétegén áthatolva eljutnak egészen a hajszálerekig. Az érfalakon át, a vér útján a szervezet legkülönfélébb pontjaihoz is elérnek. A készítmény ennek a módszernek köszönhetően igazán jó fájdalomcsökkentő eredményt garantál.

Calvados Previous post A Calvados igazi francia különlegesség
használt asztali számítógép Next post A használt asztali számítógép temérdek pozitívuma