A Calvados igazi francia különlegesség

Calvados

Franciaországban nagyra becsült ital, ami Normandia vidékéről származik. Ezt a régiót nagyszámú almaültetvény jellemzi. Ezért a Calvados íze az almák fajtájától és ezek adagolásától függ.

A tölgyfahordós érlelés pedig az ital árnyalata szempontjából számít meghatározónak. Az elkészítése hasonlóan történik, mint a brandy esetében. A különbség csupán annyi, hogy ehhez almát és nem szőlőt használnak. Tehát a végeredmény érdekében az almabor kétszeres lepárláson megy keresztül annak érdekében, hogy erősebb legyen. Ezt követi az érlelés, aminek során a Calvados elnyeri végleges formáját.

A fogyasztásával kapcsolatban a szakemberek azt tanácsolják, hogy ne hűtsük le. Lassan kortyolva, kóstolgatva lehet megtapasztalni az igazi ízvilágát. Ajánlott a kóstolás megkezdése előtt belélegezni az illatát, mert ez sokat hozzáad az ízéhez. Konyakos vagy boros pohárból is fogyasztható. Mellé sajtot, csokoládét illetve gyümölcsöt is falatozhatunk.

Az árát a kora befolyásolja leginkább. A legfiatalabb Calvados 2 éves, míg a legidősebbnek a 20 éve tölgyfahordóban tárolt változatok számítanak.

zsíros hajra sampon Previous post Zsíros hajra sampon? Mindenképpen próbálja ki!
izomlazító Next post Az izomlazító készítmény legelterjedtebb fajtái