Öntözőrendszer a zöld pázsitért

öntözőrendszer

A legtöbb embernek a „pázsit locsolása” kifejezés egy meglehetősen romantikus képet idéz fel magáról és a családjáról a zöld gyepen, amint a napsütésben csillogó vízsugarakat figyelik. Sajnos ez az kép nagyon gyorsan elhalványul, amikor öntözőrendszer hiányában nyáron több órán keresztül, néha naponta kétszer is locsolni kell a gyepet, a virágágyásokat, a bokrokat és a fákat. A további kertészeti ismeretek azt is megmutatják, hogy érdemes kora reggel, napfelkelte előtt és késő este, napnyugta után megtenni ezt.

A gyakorlat azt mutatja, hogy még a legoptimistább emberek is hamar abbahagyják a megfelelő öntözést. Ez a probléma különösen a nyári vakáció során jelentkezik. Ennek eredményeképpen gyakran látunk sárgult gyepet és hervadt leveleket. Ha később megpróbáljuk újraéleszteni azokat, általában a „már nem az, ami volt, de legalább zöld” mondatot hallatjuk. Tehát azoknak, akik kiváló minőségű zöld pázsitot és egyéb növényzetet szeretnének a kertjükbe, mindenképpen automata öntözőrendszert kell telepíteniük.

Összetett folyamat az automata öntözés

Az önműködő locsolás szükséglete évről-évre nő az éghajlatváltozás miatt, ami rendkívül hosszú aszályos időszakokhoz vezet. Ezt figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy az automata öntözés egyértelmű előnyei a saját időmegtakarítás, az egyenletes és minimálisan szükséges víz- és áramfogyasztás és ennek eredményeként a gyep és a növények tökéletes megjelenése. Ha ezek az érvek prioritást élveznek, forduljon az automata öntözés területén jártas szakemberekhez!

Amikor ezeket a mestereket kiválasztja, meg kell értenie, hogy nekik nemcsak az öntözőrendszerek műszaki területén kell szakértőnek lenniük, hanem érteniük kell a kertben lévő növények biológiai jellemzőihez is. Figyelembe kell venniük a légköri jellemzőket, például a napos és árnyékos helyek arányát. Csak ilyen feltételek mellett lehet a leghatékonyabb öntözőrendszereket létrehozni. A Hunter és a Rain Bird az automata öntözés terén a világ vezető vállalatai közé tartozik. Az ő termékeik rendelkeznek a legjobb ár-érték aránnyal, ezért ezeket választva nem lesz ok panaszra.

riasztórendszer kiépítése Previous post A riasztórendszer kiépítése profik dolga
villanykapcsoló bekötése Next post Típustól függ a villanykapcsoló bekötése