Milyen a jó baba sampon?

baba sampon

Annak, aki nem jártas a babaápolás témában, bizonyára az jutna eszébe a leghamarabb a kicsiknek való tisztálkodó szerek kapcsán, hogy nem szabad irritálniuk a szemeket és a fejbőrt sem! Ugyanis ez elég köztudott tény, hogy a csöppségek sokkal érzékenyebbek ilyen téren, mint a felnőttek.

Ahhoz, hogy egy baba sampon a megbízható és nívós jelzőkkel legyen illethető, jóval több mindennek kell eleget tennie, mint csak könnymentes legyen. Bár ez is kétségtelenül fontos tényező, hiszen nem szeretnénk, ha minden fürdés sírásba torkollana, de van még egyéb is, amivel ezt a kellemetlen szituációt előidézhetjük.

Sőt, ennél sokkal nagyobb bajt is okozhatunk egy rosszul megválasztott baba sampon alkalmazásával. Az egyik legenyhébb, ami ennek ellenére nem elhanyagolható szempont, hogy irritációt okozhatunk a picik bőrén. Ugyanis nemcsak a szemük, hanem a testüket borító felhám is sokkal érzékenyebben reagál bizonyos anyagokra, mint a nagyobb testvérek vagy szülők esetében.

Ezek a kockázatos összetevők többnyire a kémiai vegyületek, de akár természetes anyagokra is lehet valaki allergiás. Tehát nagyon meg kell nézni, hogy mit tartalmaz a baba sampon és ha egy tanúsított bio termékről van szó, akkor is figyelembe kell venni az egyéni érzékenységeket.

Amennyiben ilyesmiről nem tudunk, mert még nem fordult elő, hogy valamitől bőrpír jelentkezett volna a pici bőrén, akkor is érdemes óvatosnak lenni, vagyis először csak kisebb területen tesztelni az új baba sampont. Ha pedig beválik, akkor ajánlott kitartani mellette és nem váltogatni a termékeket szükségtelenül.

Bár olykor jólesik kísérletezni, de ne a baba sampon kapcsán éljük ki ezt a vágyunkat, nehogy probléma legyen belőle. Tartsunk ki a jól bevált bio baba sampon mellett és akkor mindig örömteli lehet az esti fürdés, fürdetés, ami után békésen pihenhet le a kicsi és nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket mi is.

Érdemes és biztonságot adó a dermatológiailag, bőrgyógyászatilag tesztelt baba samponokat használni! Így várhatóan az éjszaka folyamán és hosszútávon sem fognak kellemetlen tünetek jelentkezni, ami sajnos sok kémiai vegyületeket tartalmazó készítmény esetében nem helytálló megállapítás.

férfi nyaklánc Previous post Itt kapható a legszebb férfi nyaklánc
elsősegély felszerelés Next post Elsősegély felszerelés többféle formában