Mi a teendő a falfesték felhordása előtt?

falfesték

Mire kell ügyelni a meszelés alkalmával? A falfestésnél rendkívüli jelentősége van a gondos előkészületeknek, ami az igényeknek megfelelő falfesték beszerzésével kezdődik.

Valójában mellé már csak néhány eszközt kell megvásárolni és kezdődhet a munka, vagyis csak elvileg. A gyakorlatban azonban a falfelületet is tökéletes állapotba kellene hozni, ugyanis annak teljes mértékben tisztának, épnek, légszáraznak és hordképesnek kell lennie.

A falfesték igazából csak akkor vehető használatba, ha már megtörtént az előzetes glettelés, csiszolás, régi festékrétegek, esetleg tapéta eltávolítása, továbbá, amennyiben szükséges, az alapozó felvitele. Tehát, lényegében a falfelület festése csak hab a tortán, hiszen az a legegyszerűbb tennivaló a meszelési műveletek hosszú sorában.

A minőségi falfesték igen tartós, legyen szó kültéri vagy beltéri változatról. Előbbi különösképpen ellenálló, mivel akár évekig is verheti az eső, szívhatják a napsugarak, próbára tehetik a hőmérséklet-ingadozások és szinte semmit nem fakul az eredeti színe.

raktározás Previous post A raktározás legmodernebb technikája
casio g shock Next post A Casio G Shock masszív darab