Honnan ered a tequila?

tequila

Ez a hangulatfelelős ital, amiről röviden szó lesz, igazi ínyencségnek számít. A hírneve nem véletlen. A tequila Mexikóból származik, ami különben az ország nemzeti italai közé tartozik. Az alapanyagai a kék agávé és egyéb termények. A nevét a származási helyérő kapta. Az alkoholtartalmát tekintve általában 38-40 %, azonban kapható 35-55% közötti variáció is.

Az Amerikai Egyesült Államokban és az egész Európai Unióban hatalmas népszerűségnek örvend. A fogyasztását illetően gyakran sóval és lime-al, esetleg citrommal történik. Ezt a következőképpen kell elképzelni. Először a kézre sót szórnak, ezt követően lenyalják azt, majd megisszák az italt és megesznek egy szelet citromot.

A tequila egyébként tisztán is fogyasztható, vagyis nem kell feltétlenül hozzá kísérő. Több típusát különböztetik meg, ezért ha valamelyik szórakozóhelyen fahéjat és narancsot tálalnak mellé, akkor ne lepődjön meg, hiszen valamelyik típusát ezekkel a kísérőkkel fogyasztják. Ha a tequila teljes ízét szeretné érezni, illetve megtapasztalni, akkor hanyagolja ezeket a kiegészítőket!

paróka ár Previous post A felhasznált anyagoktól függ a paróka ára
weboldal fordítás Next post Weboldal fordítással a vásárlók számának növeléséért