A PMS szindróma figyelmet igényel

Olyan tünet-együttes, ami a menstruációhoz köthető. A PMS szindróma tünetei mindenkinél eltérő módon jelentkeznek. Ilyenkor a legtöbb esetben a fejfájás, a hasmenés, a szorulás, a kimerültség, illetve az ingerlékenység tapasztalható.

Vannak, akik ebből semmit sem éreznek, azok szerencséseknek mondhatják magukat. Viszont egyeseknél több panasz is kialakulhat egyszerre. Ha a felsoroltak közül valamelyik probléma több napon keresztül jelentkezik, akkor mindenképp forduljon orvoshoz!

A PMS szindróma a hormonháztartás felborulása miatt alakul ki. Ilyenkor az ösztrogénszint megemelkedik a progeszteronszint pedig csökken. Ehhez nagyban hozzájárul az életminőség. A szénhidrátot tartalmazó élelmiszereket ilyenkor nélkülözni kell.

A probléma ma már nemcsak antibiotikumos kezeléssel szüntethető meg. Számos étrend kiegészítőt találhat a PMS szindróma orvoslására. Ha a peaksop.hu internetes oldalra látogat, akkor többet megtudhat ezzel a témával kapcsolatban. Nézelődjön bátran, hiszen fontos információkkal gazdagodhat!

Previous post Bárki igényelheti a vízálló matrica nyomtatást
hullámmasszázs Next post A hullámmasszázs gép látható eredményei