A McKenzie gerinctorna erősít és nyújt

mckenzie gerinctorna

Ez a kezelési módszer a gerinc és annak betegségeinek gyógyítására való. A McKenzie gerinctorna speciálisan kialakított, külön egyénekre szabható hatásos kúrálási technika, ami világszerte elterjedt és elismert. Igen gyors eredményt, plusz gyógyszermentes bánásmódot biztosít a páciensnek. A tapasztalatok alapján sokféle problémánál segíthet ez a szisztéma, lehet az derékfájás, isiász vagy bármiféle gerincfájdalom. A McKenzie gerinctorna alkalmazásához elsőként kell egy állapotfelmérés, hogy a terapeuta meg tudja mondani, konkrétan milyen gyakorlatokra van szüksége a betegnek a tünetek enyhítéséhez.

Az orvos akkor ajánlja ezt a módot, ha tudja, hogy operáció nélkül megoldható a javulás. Az érintett otthonra is kaphat könnyen elsajátítható tervet eme mozgásra, hogy a kiújuló fájdalmak is megelőzhetőek legyenek. A McKenzie gerinctorna titka a folyamatosság, hogy rendszeresen csinálja a beteg, ezen kívül pedig a személyre szabottság, mert így búcsút mondhat a páciens a műtétnek, hiszen anélkül is meggyógyul.

Core torna – hangsúly a mélyizmokon

A hasüreget körülvevő izmok igen nagy részt foglalnak magukba. Segítik a testtartást, a normál működést és szabályozzák a hasűri nyomást. Ezen izmokat tökéletesen karban lehet tartani a core torna igénybevételével. Nagyon fontos, hogy egészségesek legyenek, különben elég súlyos nyomást helyeznek a gerincre, amiből később problémánk alakulhatnak ki. Ha erősíteni akarjuk, akkor mindenképpen szakképzett gyógytornász véleményét kérjük ki, mielőtt belekezdünk, mert ezek eltérőek a szokásos edzőtermi gyakorlatoktól.

A core torna tehermentesíti a gerincet és részben átveszi annak tartó funkcióját, vagyis így kevésbé nyomja a csigolyák közötti porckorongot. Ehhez nem sima gyakorlatok szükségesek, hiszen olyan izmokkal dolgozunk, amiknek talán a létezéséről sem tudtunk, viszont a core torna ideje alatt, a saját testén kívül, az ember kevés eszközt használ, mégis aktiválja a mélyizmokat. Azt mondják, hogy sétáljunk végig egy pár méter hosszú kötélen a földre téve és ha nem megy, akkor szüksége az efféle tréning.

öntöző telepítés Previous post Öntöző telepítés és más praktikák az élénk pázsitért
coax kábel Next post Rengeteget javít a hangminőségen a coax kábel