A fehérjék a csontok építőelemei

fehérjék

Bár érdemes lehet figyelni a kalóriákra, a cukor- és sóbevitelre, de gondoskodnia kell arról is, hogy más tápanyagokat szintén fogyasszon. A fehérjék kulcsszerepet játszanak testünk minden sejt létrehozásában és fenntartásában. Ez táplálja a sejteket és erősíti a testünket.

A fehérjék a csontok, az izmok, a porcok és a bőr fontos építőkövei. Valójában a haj és a köröm is nagyrészt ebből áll. A szervezet a szövetek felépítésére és helyreállítására használja. A vörösvérsejtek olyan vegyületet tartalmaznak, ami oxigént szállít az egész szervezetben. Ez segít ellátni a testünket szükséges tápanyagokkal. A naponta elfogyasztott protein körülbelül fele enzimek előállítására megy el, amik elősegítik az élelmiszerek emésztését, valamint új sejtek előállítását.

A protein fontos szerepet játszik a hormonszabályozásban, különösen a pubertás alatti sejtek átalakulása és fejlődése során. A fehérjék plusz rostok hosszabb ideig tartják a jóllakottságot, ami azt jelenti, hogy nem érzi olyan gyakran éhesnek magát. Ez segíthet a fogyásban is.

párnás kávéfőző Previous post Hihetetlenül népszerű a párnás kávéfőző
elemlámpa Next post Modern és takarékos elemlámpa