Valósághű látvány minőségi videokártyával

Erős videókártya

Sokat kellett rá várni, de úgy tűnik, hogy beköszöntött a Gamer generáció kora. A videojátékokat kezdetben nem sokan vették komolyan a kezdetleges grafika miatt, viszont mára már sokkal realisztikusabb megjelenítésre van lehetőség, és ez többek között a videokártya technológiának köszönhető.

Nagyon sokféle szempontot kell szem előtt tartani videokártya rendelés esetén. Elsősorban meg kell vizsgálnunk, hogy a kiválasztott modell kompatibilis-e a számítógép alaplapján található aljzattal.

Ebben az esetben két nagy csoportról beszélhetünk, AGP és PCI-Express. Ez utóbbi található minden mai számítógépben. Az AGP ideje már lejárt, bár akinek megfelel az ilyen videokártyák teljesítménye, az rendkívül alacsony áron juthat hozzá számos modellhez.

Azonban, aki a legújabb játékokat is ki szeretné próbálni, annak mindenképpen szükséges lesz egy bivalyerős PC konfigurációra, aminek elemi része a jó videokártya is. A 3D modellező és tervező programok szintén nagy erőforrást igényelnek, ezért ezek használatéhoz is fontos, hogy a megfelelő VGA-ra essen a választás.

karácsonyi ajándék ötletek Previous post Aranyos, kedves karácsonyi ajándék ötletek
Arany ékszer szettek Next post Az arany ékszer szett meghódítja a hölgyeket