Széleskörű tüneteket mutat a magnéziumhiány

magnéziumhiány tünetei

Az emberi szervezet több tekintetben egy felfoghatatlanul összetett rendszer. Minden mindenre hatással van, így a magnéziumhiány tünetei is többlépcsősek. Egy olyan ásványról van szó, amely néhány száz metabolikus folyamatban vesz részt. Sejtszinten hasznosul és szerencsére egyre inkább köztudatba kerül, több más létfontosságú ásvánnyal és vitaminnal együtt. A magnéziumhiány tünetei épp ezek miatt szerteágazóak, ugyanis ez az anyag hatással van az idegrendszerre, a simaizmokra ezen keresztül a vérkeringésre és a szívműködésre, a csontrendszerre valamint az anyagcserére is. Ezek az alapvető dolgok az egész szervezetre kivetülnek és számos módon manifesztálódnak.

Az egyszerű izomgörcstől kezdődően a zsibbadáson át a migrénes fejfájásig és akár a szívleállásig, a szédülésen át az állandó fáradtságérzetig, a csontritkulás elősegítéséig. Egyszóval a magnéziumhiány tünetei szinte minden egészségügyi problémánál megjelenhetnek az egyik kiváltóokként. Bizonyos élethelyzetek és körülmények esetén növekszik a szervezetünk magnéziumszükséglete. A mai embert napi szinten jóval több stressz éri, mint évtizedekkel ezelőtt és az élelmiszerekben is sokkal kevesebb van belőle mint évtizedekkel ezelőtt.

A rendszeres sportoláskor, a várandósság időszaka alatt, de a változókorban is fokozott bevitelre volna szükség, de jelenleg a legtöbb embernél a minimális szint alatt van a napi bevitt mennyiség. A magnézium terhesség alatt különösen fontos, hiszen a várandós anyukának a saját és a fejlődő magzat szükségleteit is ki kell elégítenie.

A tabletta formájában bevitt magnézium nagy része elvész az emésztési folyamat során, viszont a bőrön keresztül bejuttatott szinte teljes egészében hasznosul, így a kismama védett lesz a hiánytól, és a magnézium terhesség alatt is elegendő mennyiségben jut a szervezetbe. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a születendő magzat egészséges legyen. Sajnos hiányát nem egyszerű kimutatni, hiszen a vérben csak mintegy 1% mennyiség található, a többi az izmokban, csontokban és a szervekben tárolódik. A magnézium terhesség alatt egyszerűen pótolható.

mezym forte Previous post Sokat segíthet a Mezym Forte
vésőgép Next post Két egyedülálló vésőgép