Sierra tequila kék agavéből

Sierra Tequila

Sok tévhit kering a tequila fogyasztással kapcsolatban. Gyakran keverik például a mezcallal, amiben valóban megtalálható az a bizonyos kukac, ami nem más, mint az agavé növényen élő lepkefajta lárvája.

Az Sierra tequila azonban nem tartalmaz semmilyen csúszómászót, viszont az ízében ott van egész Mexikó. Igazi temperamentumos ital, amiből kitűnő koktélokat lehet készíteni. Na és mi a helyzet azzal a bizonyos sóval és citrommal?

Vajon, ha betérnénk egy mexikói kocsmába, akkor azt látnánk, hogy mindenki a kézfejét nyalogatva citromot szopogatva önti magába mámoros hangulatban a Sierra tequila-t? Valószínűleg nem! Egy bulin ez jó poénnak tűnhet, de az igazi Sierra tequila általában tisztán vagy koktél formájában fogyasztva a legjobb.

A só és a citrom régen arra szolgált, hogy ezzel fedjék el a rossz minőségű italok kellemetlen utóízét. A Sierra tequila viszont prémiumminőséget képvisel. Külön érdekesség, hogy a kék agavé legalább 8 évig kell nőjjön ahhoz, hogy megfelelően megérjen a tequila készítéshez.

késkészlet Previous post Ellenáll a korróziónak a késkészlet
férfi pecsétgyűrű Next post A férfi pecsétgyűrűhöz stílus kell