Praktikus és elegáns a szakácskabát

szakácskabát

A szakács mesterség igen megbecsült szakma, ami régi hagyományokat és szokásokat őriz. Ilyen tradicionális elem például a szakácskabát, ami a 19. században alakult ki és azóta csupán kevés változtatást hajtottak végre rajta. Természetesen ennél a munkaruhánál is elsődleges szempont a kényelem, hiszen gyakran különösen meleg környezetben kell dolgozniuk az ételt készítő dolgozóknak.

Ennél fogva létezik rövidujjú és speciális, lélegző hátrésszel ellátott szakácskabát is. Tény viszont, hogy a hosszú ujjú változat biztonsági szempontból előnyösebb, hiszen megvéd az esetleges alkart érintő forrázásos balesetektől.

A kétsoros gombolás is ezt az előnyt szolgálja, hogy a gombsor alatt található dupla szövetréteg még inkább megóvja a felhasználót az előbb említett veszélyes hatásoktól. További előnye, hogy a szakácskabát átgombolható, így a felső, szennyeződött ruhaanyag egy pillanat alatt alulra kerülhet, a tiszta rész pedig felülre. Szín tekintetében hagyományosan a fehér van jelen, de egyre inkább teret hódít magának az elegáns fekete is.

érelmeszesedés kezelése Previous post Az érelmeszesedés kezelése gyógyító gázok támogatásával
költöztetés lomtalanítás Next post Megbízható költöztetés lomtalanítás a fővárosban