Mit mérünk az allergiavizsgálat során?

allergiavizsgálat

Tüsszög, köhög, viszket a szeme? Ez allergia jele is lehet. Az allergiavizsgálat segítségével átfogó képet kaphat a szervezete állapotáról, hogy megtehesse azokat a hatékony lépéseket, amelyek segítenek leküzdeni a fennálló rendellenesség kellemetlenségeket. Az allergia nem más, mint túlérzékenység.

Az immunrendszer reakciója olyan anyagokra, amelyek másoknak vagy az emberek többségének nem okoznak problémát. Az allergének váltják ki az allergiás reakciókat. Ezek az emberek 40%-ánál okoznak tüneteket, és a számok emelkedő tendenciát mutatnak. A leggyakoribb allergének a növények, a rovarmérgek, a háziállatok szőre, a por, illetve bizonyos vegyi anyagok és élelmiszerek.

Az allergiavizsgálat keretében egy egyszerű, rövid mintavételt követően tiszta képet kaphat arról, hogy allergiás-e, és ha igen, akkor milyen anyagokra. Az allergiavizsgálat célja, hogy megtalálja az allergénspecifikus antitesteket és detektálja a mennyiségüket.

Amennyiben az immunrendszer kapcsolatba kerül egy allergénnel, ún. IgE nevű antitesteket kezd termelni. Az allergiavizsgálat pedig ezeknek a mennyiségét mutatja meg. Vannak speciális tesztek, amelyek nemcsak az allergiát igazolják, hanem az azt kiváltó allergént is. Ezeket a teszteket is elvégeztetheti a ProLabor Kft. laborjaiban.

lomtalanítás Previous post Lomtalanítás előnyei a kreatív lelkeknek
bt alapítás Next post A bt alapítás lépései