Milyen célra alkalmazható a búvárszivattyú

búvárszivattyú

Az otthonok és az ipari területek nélkülözhetetlen eszközei a szivattyúk, amik a működési elvüket tekintve több osztályba sorolhatók. Nem mindegy azonban, hogy milyet választunk, ugyanis az adott feladattól függ, hogy melyik típus a számunkra leginkább megfelelő.

A búvárszivattyú kis teljesítményű, kis nyomású szivattyú, ami elárasztott helyiségek, pincék víztelenítésére, vagy éppen tárolókból, kutakból, természetes forrásokból való víznyerésre alkalmasak, azonban nem javasolt kerti locsolóberendezések megtáplálására. A berendezés emelési magasságának határértékeit is figyelembe kell venni, különben nem fog hatékonyan működni a szivattyú.

A búvárszivattyú kiváló rezsicsökkentési módszer és a használatával csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. A működése rendkívül csendes és minimális karbantartást igényel, esetleges meghibásodás esetén pedig a javítás sem kerül sokba. A megfelelő búvárszivattyú kiválasztásánál, ha bizonytalanok vagyunk, hogy milyen típusú berendezés lenne ideális számunkra, kérjük szakember segítségét.

Mikor szükséges a nyomásfokozó szivattyú használata?

Olyan helyeken, ahol a felhasználási célra nincs a hálózatban elegendő nyomás, ott nyomásfokozással lehet megoldani a problémát. A modern rendszerekben ezt egy vagy több változtatható fordulatszámú nyomásfokozó szivattyú végzi, amelyek a hálózati vízvezetékhez vezető bypass vezetékbe vannak szerelve.

Ahhoz, hogy megakadályozzuk a víz körkörös keringését a rendszerben, a fő vízellátó csőbe visszacsapó szelepet kell beépíteni a szivattyú szívó- és nyomócsatlakozásai közé. Nyomásfokozó szivattyú vásárlása előtt ajánlott a méretezés előzetes ellenőrzése, hogy a beépítést követően ne érjen kellemetlen meglepetés.

Érdemes először a belépő víz mennyiségét ellenőrizni annak érdekében, nehogy túlterheljük a rendszert az aránytalanul nagy teljesítményű berendezés használatával. A szivattyú felépítésének köszönhetően egyszerűen telepíthető, ugyanis általában minden szükséges alkatrészt magába foglal, de ha bizonytalanok vagyunk benne, hogy melyik a megfelelő az adott hálózathoz, kérjük épületgépész segítségét!

esküvői ajándékok ötletek Previous post Az esküvői ajándékok ötletek szempontjából igen változatosak
Diófa Antikvárium könyvfelvásárlás Next post Könyvfelvásárlás Budapesten? Így adhatod el régi könyveidet egyszerűen