Hogyan érhető el a lerakódott plakkok oldása?

lerakódott plakkok oldása

Az érelmeszesedés tulajdonképpen az erekben lerakódott plakkok okozta komoly egészségügyi probléma, ami 40 éves kor körül már erőteljesebbé válik, akár tüneteket is okoz. Akkor feltétlenül szükségessé válik a lerakódott plakkok oldása, ha fejfájás, szédülés, egyensúlyproblémák, magas vérnyomás, fülzúgás, trombózis szimptómái jelentkeznek. De ha lehetséges, akkor ezt az állapotot nem szabad megvárni, sokkal inkább lépni kell a gond megoldásának érdekében.

Akár fiatal korban is bekövetkezhet az erek elmeszesedése, de ekkor még csak részleges lerakódások formájában. Helyes táplálkozással és életmóddal megelőzhető a betegség, de a lerakódott plakkok oldása szintén elősegíthető ily módon. A dohányzást és a túl sok alkohol fogyasztását például feltétlenül kerülni kell, de legalább akkora problémát jelenthet a túlsúly is. Természetes megoldással is elősegíthető a lerakódott plakkok oldása, a szén-dioxidos szárazfürdő kimondottan jót tesz. Ez a módszer tökéletes lehet a betegség megelőzése érdekében is.

Teendők, ha jelentkeznek az érszűkület tünetei a lábon

Sokan nem is tudják, hogy mit jelent az éles fájdalom a lábikrában vagy a combban, ami pihenést követően megszűnik vagy legalábbis enyhül. Azt, hogy megjelenjenek az érszűkület tünetei a lábon, meg tudjuk előzni a szén-dioxid gyógygázfürdő alkalmazásával. Más néven mofetta ez az eljárás, aminek lényege, hogy a törésvonalak mentén szén-dioxid tör fel a felszínre és a gáz képes molekuláris szinten bejutni a bőrön át az ember keringési rendszerébe.

Ezt már több ezer éve alkalmazzák, a rómaiak mofetta medencéket hoztak létre, de napjainkban is vannak természetes lelőhelyek Erdélyben, Borszék közelében, illetve Mátraderecskén és Parádfürdőn. Nemcsak akkor célszerű alkalmazni ezt a fürdőt, amikor fájdalmasan érezhetőek az érszűkület tünetei a lábon, hanem már jóval előbb. Míg régebben a betegeknek el kellett utazniuk a mofetta lelőhelyekre a kezelés érdekében, addig ma már a saját otthonukban is elvégezhetik a kezelést. Megelőzhető, hogy megjelenjenek az érszűkület tünetei a lábon, ha a Fumara Pezsgőkristályokat használjuk.

szakácskés Previous post Hasznos tippek szakácskés vásárláshoz
usb kábel Next post Az USB kábel népszerűsége máig verhetetlen