Hány éves kortól ajánlott a tanulóbicikli?

tanulóbicikli

A gyermek kerékpárok több kategóriába sorolhatóak. Ezek egyike a tanulóbicikli, ami ugyanolyan kétkerekű, csak pedál nélküli kivitelben. Egyébként a hagyományos kerékpár minden egyéb jellemzőjével bír. Van váza, villája, kormánya és nyerge. Egyszerűen csupán nem a hagyományos lánc hajtja a hátsó kereket, ezért, amikor a kicsik haladni szeretnének vele, a lábukat el kell lökjék a talajtól.

A tanulóbicikli nem rendelkezik pótkerekekkel. A gyermekek bármikor gyakorolhatják az egyensúlyuk megtartását, ha a lábukkal megérintik a földet. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan elsajátítsák egy ilyen jármű mozgatását. Ha már megvan a koordináció, egy klasszikus kerékpárral folytathatják a tekerést.

Általában a másfél éveseknek választanak pedál nélküli bicajokat, bár vannak olyan csodagyerekek, akik már 1 éves korukig megtanulják a balance bike használatát. Leggyakrabban az ilyen modelleket 3-5 éveseknek tervezték. Ha a kicsi már magabiztosan jár, akkor nagy valószínűséggel képes lesz használni egy tanulóbiciklit.

bőrönd szett Previous post Bőrönd szett az egész családnak
pedelec kerékpár Next post Pedelec kerékpár, egy új jövő kezdete