Hagyományos vagy modern nappali bútor?

nappali bútor

Ahány ház, annyi szokás, vagy inkább ahány ház, annyi berendezés. Ez napjainkban is igaz, azonban szinte mindenki tudja, hogy milyen egy tipikus nappali bútor. Persze sok lehetőség közül tudunk választani, azonban vannak olyan általános berendezések, amelyek egyik lakásból sem maradhatnak ki. Az egyik ilyen a tévé, ami valamikor a falon függ, de sokszor egy tévészekrény tartja.

Ez lehet a régi stílusokhoz híven nagyobb vagy a most divatos minimális, viszont akkor is ugyanazt a feladatot látja el mindenhol. Aztán ott van az étkező asztal is, mint nappali bútor, bár ez sokszor a konyhában kap helyet. Az ülőgarnitúra viszont sehonnan nem hiányozhat, még a legkisebb helyiségekben is találni valamilyen ülőalkalmatosságot. A szekrények mára egyre inkább fogyatkoznak, de még mindig sokan használnak hatalmas polcrendszert a terítők, poharak, tányérok és más tárgyak tárolására. Ha a régi stílust fel akarjuk váltani, akkor érdemes a színekkel kezdenünk. Ahhoz, hogy a szoba modern hangulatú legyen, világosabb színeket kell választanunk. A tömörfa régen volt felkapott, ma már inkább világosbarna, szinte fehér bútorokat vásárolnak.

A szürkéről sem szabad megfeledkezni, ami szintén egyre több szobában köszön vissza. Az is jó húzás lehet, ha kontrasztot állítunk fel. Például, ha mindenhez a pasztellárnyalatokat választottuk, akkor egy fekete asztal vagy sötétbarna kanapé nagyot dob a helyiségen. Fontos, hogy a nappali bútor kiválasztásánál mindig figyeljünk a méretekre és ez alapján válasszuk ki azokat.

Tequila Gold Previous post Tévhitek aTequila Gold-al kapcsolatban
Seiko óra Next post Seiko óra, avagy a megújulás bajnoka