Egyre fontosabb a talajjavítás!

Talajjavítás

A növénytermesztés alapvető feltétele, hogy kiváló állapotban legyen az a közeg, ahová a magok elhelyezésre kerülnek. Sajnos gyakran pont a talajjavítás az, ami a leginkább elmarad. Súlyos tévedés azt hinni, hogy bőven elég egy területet csak felszántani és megtárcsázni, hiszen ez gyakran komolyabb rombolást végez a szerkezeti egységben, mint amennyi előnyt kínál. Sajnos a gyakorlat egyértelműen megmutatja, hogy a megszokott agrotechnikai műveletek nyomán a szerves anyagban való elszegényedés egy sajnálatosan felmerülő folyamat.

Ennek fényében nem maradhat el semmilyen körülmények között a rendszeres talajjavítás. Természetesen az sem mindegy, hogy ez milyen formában valósul meg, ugyanis a mesterséges anyagokkal való tápanyagpótlás nem adja vissza azt a teljességet, amit például a hagyományos trágyázás nyújt. Az ilyen jellegű összetevőket is mindenképp könnyedén felvehető formába kell hozni a növények számára, ami segíti a hasznosulást. A talajjavítás tehát egy olyan művelet, ami komoly figyelmet és megfelelő háttérmunkát követel meg.

Tejelő szarvasmarha takarmányozása rostokban gazdag élelemmel

Ahogyan az ember esetében sem mindegy, hogy pontosan mit fogyaszt, úgy teljesen igaz ez az állatokra, főleg az olyan állományra, amelyek valamilyen fontos produktumot szolgáltatnak a termelőiparnak. A tejelő szarvasmarha takarmányozása maximális körültekintéssel kell megvalósuljon, hiszen itt szóba jön a költséghatékonyság is. Egyértelműen lehet magas tápértékű abrakokat, termékeket vásárolni ezen cél érdekében, de az nagyon komolyan ráterhelődik a kiadásokra és gyakran nem hozza vissza a befektetett összegeket.

Ennél egyszerűbb a tejelő szarvasmarha takarmányozása, ha a saját földterületünkön termeljük meg a rostokban, vitaminokban gazdag élelmet. Ehhez megfelelő méretű földterületre és lehetőleg jó talajviszonyokra van szükség, ahol a növények minden fontos összetevőt megkapnak a fejlődéshez. Amennyiben ilyen formában történik a tejelő szarvasmarha takarmányozása, akkor az jót tesz az állatnak és a gazdálkodónak egyaránt.

apróhirdetés Previous post Apróhirdetések részletes információval
Zinzino olaj hatása Next post A Zinzino olaj hatása több bajra ideális