Csodálatos készségfejlesztő játékok bábukkal

készségfejlesztő játékok

Játszva lehet fejleszteni leginkább a kicsik képességeit, így nem tanulásnak fogják fel az egészet. A sikerélmény még inkább fokozza a jó kedvüket. Például igazán szórakoztató és élményekben dús a bábjáték. Ilyenkor gyerekkacajtól zeng az egész ház. A készségfejlesztő játékok közül nagyon jó választás a bábozás, aminek a tanításban, oktatásban főszerep jut.

Kiválóan használható óvodákban, napközikben egyaránt, de a nyelvtanulásban is nagy segítséget jelent, mert eredményesen fejleszti a beszédkészséget. Örömérzetet, vidámságot kelt a gyermeki lélekben a bábozás művészete, valamint a kicsik beszédét is színesebbé teszi.

Még idegen nyelven is remekül fejleszti a szókincset az aranyos bábokkal történő mesélés, versmondás. A készségfejlesztő játékok ezen fajtája a gyerekek nagy kedvence, aminek lélekgyógyító ereje is van. Néhány perc alatt fel lehet oldani a magatartás-zavaros gyerekek makacs viselkedését a bábok segítségével, pedig ezek a kicsik a pszichológusoknak vizsgálhatatlanok, mert gyakran minden közeledést visszautasítanak.

Talán a legnehezebben javítható beszédhiba a dadogás, ami a leggyakrabban szorongásból ered, amit fel kell oldani. Azonban ezen a problémán is tudnak segíteni a bábos készségfejlesztő játékok, mert a gátlásos gyermek el tud rejtőzni a bábu álarca mögé, a szorongását áthárítja a bábura, így álarcba öltözve, levetkőzve a saját izgalmát, szerephez jut.

Sok szülő megfigyelheti azt, hogy a bábozó gyermeke a bábjáték alatt egyáltalán nem ejt hibát a beszédében, hiszen egy szerepben teljesen más emberként lép fel, gyakorlatilag szorongó önmagáról meg is feledkezik. Tehát ebben az esetben szintén hatékonyak a készségfejlesztő játékok, mint ahogyan a mozgásterápiához is tökéletesek.

Alkalmas eszközök a bábok a gyerekek finom mozgásának a fejlesztésére és az ezekkel való játék elárulja a manuális ügyesség színvonalát is. A hiányzó feltételes reflexek kifejlesztését, a mozgások összerendezését, az ujjmozgások lazító gyakorlását is szolgálják a fogyatékkal élő gyermekeknek a készségfejlesztő játékok.

csepegtető cső Previous post Takarékos megoldás a csepegtető cső
Elegáns bútorok gyerekeknek Next post A gyerek szekrény az interneten keresztül megrendelhető