Az öntözőrendszer további pozitívumai

öntözőrendszer
A kert gondozásának egyik legnehezebb része a locsolás. Sokan ezt a munkát szívesen bízzák egy olyan rendszerre, ami nem követ el hibát, ha megfelelő módon be van programozva. Az automata módon funkcionáló öntözőrendszer a talajfelszín alá leásott vízcsőrendszerre épül, amelyiknek a legfontosabb adottsága, hogy a kert paramétereihez lett tervezve, annak a tulajdonságainak megfelelően van zónákra felosztva.
Hogyan is működik ez? A víz a szelepek vezérlésével jut el a zónákba, amiket az elektromos vezérlő egység nyit és zár. A zónákon lévő szórófejek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre. Az öntözés pedig a már említett beprogramozott időnek és persze az egyéb beállításoknak megfelelően történik.

Egy modernebb locsolórendszer részét képezik már a fagy- és esőérzékelők, amik egyből kikapcsolják a vezérlőegységet, ha ezen természeti jelenségeket észlelik. Amikor pedig megszűntek ezek, egyből beindul a rendszer. Milyen előnyökkel bír ez? Óriási előny, hogy végre nem kell megkérni a legjobb barátot, szomszédot vagy épp családtagot, hogy öntözze a kertet akkor, amikor a tulajdonos épp nincs otthon.
Az öntözőrendszer nem igényel semmilyen felügyeletet. A víztakarékosság is óriási pozitívuma, ugyanis a ma ismert öntözési technikák közül a legkevesebbet fogyasztja. Kétség sem fér hozzá, hogy az öntözőrendszer hihetetlenül gazdaságosan működik. Mindez azért garantált, mert képes pontosan ott és annyit öntözni, ahol kell és amennyire szükség van.

Az automata öntözőrendszer további előnyei

Még éjszaka is képes locsolni. De miért pont ekkor jó, ha működésbe lép az automata öntözőrendszer? Nos, ekkor a legkisebb a párolgási veszteség, ami napközben akár 50% is lehet. Nem mellesleg ez az az időpont, amikor a növények a tápanyag felszívásra koncentrálnak.
Akinél régóta az automata öntözőrendszer végzi a locsolást, pontosan tudja, hogy mennyire szép kertet eredményez. Aki látott már gyönyörű kertet és nem tudta, hogy mitől annyira káprázatos az, most már biztosan felismerte, hogy ezen megoldásnak köszönhető mindez. Ezért is érthető, hogy sokan döntenek az automata öntözőrendszer mellett.
órák férfiaknak Previous post Kiváló minőségű órák férfiaknak
lakásbiztosítás kalkulátor Next post Így hasonlíthat össze több lakásbiztosítást egy helyen