A whiskey egyedi íze

whiskey

Az írásmód sokakat megtéveszt, nem beszélve arról, hogy számos bonyolult szabály szerint kategorizálják ezeket az italokat. Az amerikai az általában whiskey, viszont ami ír és skót, azt whiskynek írják. Mindkét változat helyes és ez egyáltalán nem befolyásolja az ízvilágot.

Azzal sincsenek sokan tisztában, hogy minden bourbon whiskey, de ez fordítva már nem igaz. Az egyedi ízt az égetett tölgyfahordós érleléssel érik el. Legalábbis a minőségi márkák esetében.

Ez a folyamat hosszú évekig eltarthat. Általában ennek alapján szokták meghatározni, hogy mennyire nemes az adott ital. Vannak bizonyos gyártók, amelyek cselhez folyamodnak és vanília, illetve karamella aromát adnak az italhoz. Így nem kell éveken keresztül tárolni az adott italt.

Viszont egy igazi szakértő már messziről megismeri, hogy melyik az igazi whiskey és melyik az ízesített változat. Persze kaphatóak olyan változatok is, amelyeknek az ízesítését nem titkolja a gyártó. Ilyen például a Jack Daniel’s Honey vagy a Fire. Ez utóbbi kellemes fahéjas ízt kapott, míg az előbbi mézízű.

Bogyó és Babóca játékok Previous post Bogyó és Babóca játékok az önfeledt szórakozáshoz
 termosztát WIFI Next post Termosztát WIFI előnyös tulajdonságokkal