A vermut üröm, de mégis öröm

vermut

Nem egy itallal kapcsolatban igaz, hogy mértékkel fogyasztva jó a testnek és léleknek, valódi orvosság. A vermut olyan hozzávalókkal rendelkezik, aminek köszönhetően méltán lehet gyógyszernek is nevezni. Az egyik összetevője ugyanis az üröm, amit már az ókorban is használtak különböző betegségek kezelésére.

A fent említett nedű, az üröm mellett tartalmazhat még fahéjat, koriandert, szegfűszegvirágot, keserű narancshéjat vagy bodzavirágot, így igazán nem meglepő, hogy egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ízbomba. Na meg persze alkoholban is, bár az tény, hogy a vermut nem tartozik a kifejezetten erős tömények közé.

Talán pont ezért oly népszerű a hölgyek körében is, hiszen nem száll olyan könnyen az ember fejébe, így nyugodtan el lehet kortyolgatni egy-egy pohárkával belőle. Tisztán is nagyon finom, de a vermut gyakran szolgál koktélok alapjául. Ez pedig nem másnak tudható be, mint annak, hogy üdítőkkel, szörpökkel, de egyéb szeszesitalokkal is remek párost képes alkotni. Tegyen egy próbát, ha eddig még nem kóstolta meg!

fűnyíró Previous post Első osztályú fűnyírók
Fix It Pro Next post Karcolások esetén segít a Fix It Pro