A Calvados készítésének feltételei

Calvados

Habár kevesen tudják, egyes alkoholtartalmú italok előállítása jogi szabályokhoz van kötve. Az aperitifként fogyasztható Calvados neve is ezek közé sorolható. Alapvetően az almapárlat létrejöttének története roppant izgalmas, ami az itallal azonos nevű megyéhez köthető.

A legenda szerint, a legyőzhetetlen spanyol király hajótörést szenvedett Normandia partjainál, amit El Calvadornak nevezett el.

Tulajdonképpen az alkoholok többségénél azt láthatjuk, hogy az egyik legfontosabb tényező a jogi szabályokat figyelembe véve a területhez kötöttség. Ez a Calvados esetében sincs másképp.

Hiszen csak az a bizonyos ital nevezhető így, amit Calvados arra kijelölt környékén készítenek, valamint betartják az előállítás szigorú lépéseit. A gyártásnál olyan fontos előírásokat kell szem előtt tartani, mint az almalé cukortartalma, annak erjesztése, illetve párolása. Az elkészült Calvados ital csakis akkor kerülhet forgalomba, ha legalább 40-42%-os. Olyan példányok közül érdemes válogatnunk, mint a Berneroy, a Chateau de Breuil és a Christian Drouin.

mobiltelefon webshop Previous post A mobiltelefon webshop kiemelkedő prioritásai
merida kerékpárok Next post Merida kerékpárok az egész családnak