A bt alapítás lépései

bt alapítás

Céget alapítana? Kíváncsi a bt alapítás feltételeire? A betéti társaság a jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok egyik típusa, amelynek szabályairól a 2013. évi V. törvény rendelkezik. A bt alapítás egyik feltétele az ügyvéd közreműködése, aki elkészíti és ellenjegyzi a szükséges szerződéseket és okiratokat.

A társasági szerződést minden tagnak alá kell írnia, a cégbejegyzés folyamatát pedig teljes egészében az ügyvédre kell bízni. A betéti társaság alapításához legalább két tag szükséges. Az egyikük beltag, akinek a felelőssége a társasági vagyon által nem fedezett kötelezettségekért korlátlan, míg a másik tag lehet a kültag, aki csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétjéig kötelezhető a felelősségvállalásra, a társaság kötelezettségeiért nem felel.

Mit jelent ez a valóságban? Azt, hogy a beltag a társaság kötelezettségeiért a saját vagyonával is felel, míg a kültag nem. A betéti társaság legfőbb szerve a tagok gyűlése, ahol a szavazati arányoknak megfelelően döntenek a bt tagjai a céget érintő lényeges kérdésekben. Az ügyvédi irodánk vállalja bt alapítás esetén a társasági szerződés és az alapító okirat elkészítését, valamint a társaság határozathozatalában történő közreműködést és a tagok gyűlésének levezetését is.

allergiavizsgálat Previous post Mit mérünk az allergiavizsgálat során?
LA Pénztárgép Next post Pénztárgép részletre – Sokaknak így méginkább megéri