A bodyart edzés részletes leírása

bodyart edzés

Léteznek különböző edzésformák, amelyek segítségével biztosítani tudjuk sérülés nélkül a folyamatos fejlődést. Mozgásanyagát tekintve, a bodyart edzés a jógából veszi a fő elemeit, amihez a gyógytornából vett elemeket és speciális légzéstechnikát kapcsol, de spiritualitást nem tartalmaz. A mozgásforma biztosítja az edzés és a relaxáció együttes, kiváló hatását, ezért nem meglepő, hogy egyre többen határoznak mellette.

A bodyart edzés a statikus és dinamikus erőelemek mellett, tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is. Fejleszti a hajlékonyságot, az állóképességet, az erőt, egyensúlyérzéket, stabilitást, tudatosságot. Nem kell hozzá előedzettség, sem felszerelés. Tökéletes választás kezdőknek és haladóknak egyaránt, mert mindenki megtalálja benne a számára megfelelő szintet.

Az edzesekblankaval.hu weboldalon megismerhető trénernél a bodyart edzés egyedülállóan hosszú, nagyjából 20 perces mobilizációs programmal kezdődik, így az erősítő célú gyakorlatok előtt kellőképpen felmelegíthetőek az ízületek.

Kiknek való a tartásjavító torna?

Az ülőmunkát végző személyeknél gyakran alakul ki hibás tartás, ami további egészségügyi problémákat eredményezhet. Számukra ideális a tartásjavító torna, akár csoportosan, akár egyénileg végezve. Időnként a mozgásszegény életmód miatt megfájdul a nyakunk, hátunk, derekunk, de nem kell ezzel a fájdalommal együtt élni, hiszen van rá természetes megoldás.

A tartásjavító torna azoknak is remek döntés, akik szeretnének napközben felfrissülni, szebb, jobb tartást elsajátítani, de nincs idejük hosszabb edzésekhez csatlakozni. Erre a mozgásformára kezdők, edzetlenek és idősebbek is bátran jelentkezhetnek, hiszen egyszerű, hatékony gyakorlatokból áll, könnyítési és nehezítési lehetőségekkel.

Nemcsak élettanilag, hanem esztétikailag is fontos a tartásjavítás. Azt is tudni kell, hogy az inaktív életmód gyakran vezethet sérüléshez, tartós ízületi fájdalomhoz, ezért jobb megelőzni a problémát. A tartásjavító torna mindenképpen jobb, mint megbetegedni és utóbb fizetni a szakszerű kezelésért, így célszerű ezt választani.

Eljegyzési gyűrű Previous post Eljegyzési gyűrű – hogyan válasszuk ki a tökéletes ékszert az eljegyzéshez?
ablakszerviz Pest megyében Next post Könnyen elérhető az ablakszerviz Pest megyében